Echipa

Victor Bucur

Președinte asociație

Absolvent al Facultăţii de Teatru din UNATC  “I.L.Caraciale”, București- specializarea Arta actorului mânuitor de păpuși și marionete (2003), dar şi al Facultăţii de Teatru din cadrul Universităţii “Spiru Haret” Bucureşti – specializarea Arta actorului, clasa prof. Sanda Manu (2008), Victor Bucur are o bogată experienţă în teatru, film şi televiziune. Spiritul său deschis spre o continuă perfecţionare l-a determinat să îşi completeze studiile universitare cu o serie de cursuri de specializare în Commedia dell’Arte (Centro Di Formazione Teatrale “VeneziaINscena”, Venetia, Italia şi Centrul de Cercetare și Creație Teatrală “Ion Sava”, Teatrul Național “I.L.Caraciale”, București), canto clasic (cu maeştrii Vasile Martinoiu şi Corneliu Fânăţeanu) precum şi prin participări la Academia Itinerantă Andrei Şerban. În vara anului 2018 participă la Master Class-ul de canto susținut de profesorul american Neil Semer în Germania.

Această remarcabilă deschidere spre varii forme de teatru i-a conferit o bogată experienţă în domeniu, prin colaborările sale cu instituţii de prestigiu, precum Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” Bucureşti (Chicago), Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” Timişoara (Anna Karenina, Frumoasa şi Bestia, Maria de Buenos Aires), Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian” Bucureşti în musicaluri precum (Fantoma de la Operă, Rebecca, Romeo şi Julieta, Bonjour, Bonne Nouit, Paris) sau operete precum (Silvia, Liliacul, Victoria și al ei Husar), precum și cu Teatrul de Animaţie Ţăndărică Bucureşti. Din anul 2002 până în prezent, a lucrat sub bagheta regizorală a unor importanţi regizori din ţară şi străinătate, precum Alexander Hausvater, Ada Lupu, Răzvan Mazilu, Miklós-Gábor Kerényi, Attila Beres, în roluri ce i-au pus în evidenţă policalificarea artistică: actor, cântăreţ, dansator, păpuşar.

Pasiunea sa pentru analiză şi cercetare, pentru căutarea relaţiilor şi conexiunilor dintre teatru şi celelalte arte, l-a determinat, în anul 2016, să revină la studiu, în calitate de doctorand al Departamentului STUDII DOCTORALE din cadrul UNATC, cu o teză intitulată Arta actorului muzical, coordonată de prof.univ.dr. Ludmila Patlanjoglu. În paralel, este asistent la cursul de Arta actorului de Commedia dell’Arte susţinut la anul II Master de prof.univ.dr. Mihai-Gruia Sandu.

Ca membru fondator al Asociației CREAS a dezvoltat structura mai multor programe culturale și a atras diferite finanțări pentru a le implementa.

Daniel Burcea

Membru asociație

Absolvent al Facultăţii de Teatru din UNATC  “I.L.Caraciale”- Arta actorului manuitor de Papusi si Marionete (2016). Și-a completat studiile cu master în Teatru de Animație( 2018 ) iar în prezent colaborează cu mai multe teatre din țară precum: Teatrul Tony Bulandra din Targoviste („Romeo si Julieta” regia Irina Niculescu), Teatrul Toma Caragiu (”Vrajitorul din Oz” regia Daniel Stanciu, „Peter Pan” regia Cristian Mitescu, ”Lampa lui Aladdin” sau „Inima Rece” regia Cristian Pepino), Teatrul Avangardia (Toc-Toc, , Sherlock Holmes și Jack Spintecătorul, regia Ricard Reguant), Teatrul Național de Operetă și musical „Ion Dacian” (”Liliacul”  regia Matteo Mazzoni,  ”Parcul de distracții”, regia Dana Rotaru).

A realizat dublaje la Fast Film Production și Ager Film pentru diverse desene animate, reclame pentru Vodafone, Publi24, Cappy ,etc și a participat la emisiunea ”Românii au talent” alături de Lightwave Theater Company și la emisiunea ”DiePuppenstars” din Germania cu diverse momente cu păpuși.

În cadrul Asociației CREAS a realizat în calitate de producător,  regizor, scenarist și constructor de păpuși  spectacolele de teatru pentru copii. Primul spectacol realizat a fost Cenușăreasa, urmat apoi de „Crăiasa Zăpezii”, ”Frumoasa din Pădurea Adormită”, ”Rapunzel”, ”Anastasia”, ”Pinocchio”, ”Aladdin”, ”Frumoasa și Bestia” care au avut reprezentații  atât în mediile defavorizate cultural din țară, teatre independente din București cât și în festivaluri de specialitate sau evenimente stradale. Tot în cadrul asociației s-a implicat ca asistent de proiect în implementarea programelor culturale dezvoltate.

Elena Coman

Colaborator

Elena Coman este teatrolog, absolventă a UNATC „I.L. Caragiale“, Facultatea de Teatru, specializarea Teatrologie – Jurnalism teatral, iar în prezent urmează masterul de Teatrologie – Management și Marketing Cultural din cadrul aceleiași universități. Pe durata studiilor a desfășurat stagii de practică și a făcut parte din echipele de organizare ale unor evenimente culturale importante din București și din țară. În calitate de critic de teatru a fost invitată la festivaluri naționale și internaționale (Festivalul Internațional de Teatru „Shakespeare“ Craiova, Festivalul Internațional de Teatru Clasic de la Arad, Gala Tânărului Actor (HOP), a participat la workshop-uri și conferințe de profil (Seminarul Tinerilor Critici de Teatru, organizat de Asociația Internațională a Criticilor de Teatru – AICT, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Interferențe“ Cluj, 2016; Conferința „Râd, deci gândesc: Puterea comediei în secolul XXI“, organizată de Asociația Internațională a Criticilor de Teatru – AICT, în cadrul Festivalului Comediei Românești (festCO), 2017; Cursul „Formare specialiști în educație culturală“, organizat de Institutul Național de Formare și Cercetare Culturală). Face parte din echipa de redacție a revistei online de teatru Yorick.

Dana Rotaru

Colaborator

Este absolventă de Arta Actorului (promoția 2002) la UNATC, la clasa prof.univ.dr. Adriana Popovici, prof.univ.dr. Ștefan Velniciuc, cu rolul de licență Joanna din Treapta a noua de Tom Ziegler. Este absolventă de Studii Aprofundate în Arta Actorului, la clasa prof.univ.dr. Florin Zamfirescu, promoția 2003. În 2010 obține titlul de Doctor în Teatru cu teza Actorul în evoluția spectacologiei ultimelor decenii ale secolului XX.

În prezent este actriță liber-profesionistă, regizor, lect.univ.dr. al Facultății de Teatru a UNATC I.L. Caragiale, București. Montează, joacă și promovează dramaturgia românească valoaroasă, fiind o susținătoare a mișcării teatrale independente, punând în scenă spectacole originale, 100% românești (Parcul de distracții, Hașteg, Crezi în tine!), dar și piese clasice (Desculț în parc, Ulciorul sfărâmat, Bădăranii – co-regizor alături de Adrian Pintea, Cum vă place – co-regizor alături de Florin Zamfirescu, Steaua fără nume, Mizerabilii).

Este autoarea cărților: Jocuri Teatrale. Manual pentru clasele O-IV, UNATC Press, 2016, ISBN 978-606-8757-04-9, Actorul de Musical sau Tripla amenințare, ISBN 978-606-8757-24-7, UNATC Press, Actorul român între teorie și practică, ISBN 978-606-8757-41-4, UNATC Press și co-autor la volumul Shakespeare în studiul Artei Actorului, UNATC Press, 2016,ISBN 978-606-8757-01-8 (capitolul Shakespeare în formarea studentului–actor de azi).