Misiune

Asociația CREAS a luat naștere în 2011, pornind la inițiativa a doi artiști cu experiență în artele spectacolului, din dorința de a crea și de a promova noi forme de exprimare artistică în spațiul cultural românesc, precum teatrul muzical.

Alegerea teatrului muzical ca instrument de realizare a misiunii asociației de a promova performanța artistică și de a atrage publicul tânăr, nu este întâmplătoare.

O preocupare la fel de importantă a membrilor asociației constă în dezvoltarea unor programe de educație prin cultură pentru a contribui la combaterea discriminării sociale, etnice, de gen și pentru prevenirea abandonului școlar.

Până în prezent, spectacolele pentru copii produse de Asociația CREAS au fost invitate la festivaluri de renume din țară, precum: Festivalul “Magie, Feerie și Povești” edițiile 2017/2018, Festivalul “Anima Tie” Târgoviște 2018, Festivalul “Puppets Ocupy Street” Craiova 2018 sau festivalul „Amintiri din Copilărie” 2019, organizat de către teatrul „Ion Creangă” din București.

Caracterul complex, dinamic, accesibil și contemporan al producțiilor de teatru muzical reprezintă un vector important care aduce publicul mai aproape de manifestarea cultural-teatrală.