În premieră națională, producția musicalului Next to Normal a fost realizează grație proiectului cultural Musical on Stage, desemnat câștigător în cadrul concursului de proiecte organizat de AFCN, la categoria Programe Multianuale și implementat de către Asociația CREAS în parteneriat cu Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” și cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”.

Spectacolul ”Next to Normal”, este un musical american pe versuri de Brian Yorkey și muzica de Tom Kitt ce a avut premiera pe Broadway în 2008. Valoarea artistică a spectacolului „Next to Normal”, a fost recunoscută încă de la prima montare, când, în 2009 a avut 11 nominalizări la Premiile Tony și a câștigat 3 premii.

Valoarea literară a libretului a fost de asemenea recunoscută la nivel mondial prin acordarea premiului Pulitzer pentru Dramaturgie în anul 2010, fiind unul din cele 11 musicaluri din istorie care au primit acest premiu.

Spectacolul   este o dramă contemporană, despre lupta unei femei cu depresia bipolară și despre efectele bolii ei asupra familiei sale.

Dacă la începutul spectacolului, Diana pare să aibă o viață ideală cu o căsnicie fericită și doi copii adolescenți, pe parcurs devine tot mai clar că lucrurile nu stau chiar așa. Diana suferă de tulburare bipolară, anxietate și schimbări de dispoziție și, deși se află sub supraveghere medicală și urmează mai multe scheme de tratament, probleme par că s-au agravat cu trecerea timpului.

Între timp, soțul ei Dan se confruntă cu propria sa confuzie și depresie; fiica Natalie se izolează destul de mult de membrii familiei și începe o relație cu un coleg de școală, Henry; iar fiul Gabe servește drept confident al Dianei și legătura cu un trecut mai fericit. Familia se străduiește să stabilească un fel de normalitate și fiecare personaj își caută propria pace și fericirea.

Next to Normal reprezintă o extraordinară invitație la meditație asupra felului în care societatea înțelege persoanele cu tulburări psihice, înțelege cum să reacționeze și cum să îi ajute pe cei aflați în suferință, să se simtă mai puțin stigmatizați.

Galerie foto

Trailer & Spots