Frumoasa și Bestia

Spectacol muzical cu păpuși pentru copii

adaptarea de Daniel Burcea după basmul tradițional scris de romancierul francez Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve

Sinopsis

S-a întâmplat odată ca un negustor, odinioară foarte înstărit, irosindu-și averile, să fie nevoit să se mute într-o mică fermă de la țară, împreună cu cele trei fiice ale sale. Viața lor în schimb nu era în totalitate fericită deoarece fetele mai mari erau foarte nemulțumite de cele întâmplate, dar mezina, care se numea Belle, încercă să-și bucure tatăl și să transforme umila lor locuință într-o casă primitoare. Într-o zi însă cand omul se hotărî să plece într-o călătorie îndepărtată surorile mai mari îl rugară să le aducă la întoarcere niște cadouri scumpe, dar Bellle de-abia îndrăzni să îi ceară tatălui să îi culeagă un trandafir. Nenorocul a fost ca tatăl să rupă un trandafir din grădina unei bestii care i-a cerut în schimb una din fiice drept prizionieră. Belle le spuse că din moment ce se abătuse nenorocirea asupra familiei sale, numai ea singură trebuia să sufere pentru asta.

Distribuție actori mânuitori:

Voci personaje: